Cu o singura exceptie, toate contractele societatilor de stat cu furnizorii privati de energie vor fi prelungite pina la sfirsitul anului viitor.

"La Rovinari exista aceiasi baieti destepti, care au fost insa de acord cu pretul de pe bursa, astfel incit toate contractele s-au prelungit pina la sfirsitul anului 2007, mai putin unul, care e valabil pina in februarie", ne-a declarat Ion Dondera, director general al Complexului Rovinari. Acesta a afirmat ca Rovinari are patru astfel de contracte, cu Energy Holding, CEZ Oltenia, Romelectro (toate pina la 31 decembrie 2007) si cu Arelco (pina la 28 februarie 2007).

"Romelectro trebuie sa vina miine sa dea in scris ca e de acord cu pretul, insa verbal exista acest acord. Am mai vindut pe bursa pachete de 30 MWh, la mai multe firme. Grivco a fost prima unitate care a cumparat din aceste pachete", a precizat Dondera. Directorul Complexului Rovinari spune ca nu vor exista cantitati de energie necontractate, ci, dimpotriva, exista pericolul sa nu faca fata solicitarilor. La Rovinari, curentul s-a scumpit, in medie, cu 15-20%, de la 131, la 150 RON/ MWh, a spus Ion Dondera.

La Turceni,aproape liniste

Firma Beny Alex, despre care se spunea ca ii va fi reziliat contractul la 1 ianuarie, are un nou contract pina la 31 decembrie 2007, dupa ce a acceptat preturile producatorului Turceni, insa doar pentru 30% din cantitatea de electricitate pe care intentiona sa o cumpere. La Turceni, pina acum, doar Green Energy s-a ales cu contractul reziliat, la 1 decembrie, pentru ca nu era de acord cu pretul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.