Michal Susak a demisionat vineri din postul de presedinte al companiei private de investitii PPF Investments, deoarece investigatia procurorilor romani asupra implicarii sale intr-o serie de privatizari controversate ar putea afecta imaginea fondului, a declarat acesta pentru Czech Business Weekly

Motivul demisiei, noteaza Czech Business Weekly, este investigatia cu privire la rolul sau in privatizarea unor utilitati din Romania. "Cred ca acest caz ar putea fi asociat, din cauza mea, de PPF Investments si acest lucru ar dauna imaginii companiei" a spus Susak.

Desi paraseste pozitia de presedinte executiv, Susak va continua sa lucreze intr-o functie inferioara.pe care nu a specificat-o, spune saptamanal economic ceh. "Nu vreau sa ma gandesc acum la viitoarea mea implicare in PPF Investments pana ce nu se finalizeaza investigatia", a mai spus acesta.

In perioada in care lucra ca director general pentru divizia de banca de investitii a Credit Suisse First Boston (CSFB), Susak a consiliat statul roman in privatizarea catorva companii, printre care Petrom, care a fost vanduta grupului austriac OMV pentru 1.5 miliarde euro in 2004. Lista privatizarilor controversate include companiile de distributie a energiei Distrigaz Nord si Distrigaz Sud si listarea a 46% din Romtelecom. Susak a parasit in mai 2006 CSFB pentru a deveni director al PPF Investments.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.