Recentele evolutii ale ratei de schimb a euro nu consitutie un motiv de ingrijorare, a declarat, luni, comisarul european pentru afaceri monetare, Joaquin Almunia, informeaza NewsIn. "Nu avem motive sa ne alarmam. Miscarile recente pastreaza rata de schimb a monedei europene intre limitele pe care le stim din trecut trecut. Nu suntem in afara limitelor normale", a spus oficialul european.

Almunia a spus ca evolutia ratei de schimb va fi urmarita vigilent de catre toate autoritatile implicate in politici macroeconomice, dar a precizat ca este o diferenta intre o astfel de monitorizare si o stare de alarma. "Am repetat des ca trebuie sa evitam volatilitatea excesiva a valutelor si miscarile dezordonate", a spus Alumunia.

Alumina a cautat sa linisteasca ingrijorarile potrivit carora recenta apreciere accelerate a monedei europene, care a atins cotatia maxima din ultimele 20 de luni in raport cu dolarul, ar putea ameninta activitatea zonei economice a euro. Almunia a mai spus ca sunt semne care arata ca e posibil ca in 2006 cresterea economica sa fie mai mare decat estimase recent Comisia Europeana.

Almunia a spus ca orice incetinire mai brutala decat se estimase a economiei americane ar duce la un declin al dolarului, ceea ce ar putea avea consecinte negative pentru cresterea economica europeana, dar a spus ca nu acesta este scenariul principal al Comisiei. Almunia a cerut de asemenea Frantei sa continue eforturile de consolidare a bugetului.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.