Salariile din educatie si sanatate vor creste in 2007 conform caracterului strategic al acestor domenii, cu mentinerea echilibrelor macroeconomice, iar cresterile salariale din toate domeniile trebuie sa se bazeze pe acoperirea inflatiei si pe sporirea competitivitatii muncii, informeaza Guvernul.
Premierul Tariceanu i-a convocat ieri la Palatul Victoria, pe ministrii finantelor, Sebastian Vladescu, al sanatatii, Eugen Nicolaescu, al muncii, Gheorghe Barbu si cel al educatiei, Mihai Hardau, la doar o zi dupa criticile guvernatorului Bancii Centrale, Mugur Isarescu, referitoare la indexarea salariilor de doua ori pe an.

"Mi se pare neserios sa indexezi salariile de doua ori pe an intr-o tara cu inflatie cu o singura cifra. Problema, in Romania, este ca opiniei publice i se pare normal sa ai indexari de doua ori pe an, in acelasi timp in care leul se apreciaza. Astfel, vedem indexari de 15-20% pe an fara sa i se para cuiva anormal. Din pacate, dezbaterea publica nu ajunge acolo. Daca dorim inflatie scazuta, trebuie ca societatea romana sa accepte ca indexarile de doua ori pe an sa devina istorie", a spus Isarescu, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.