HTI acuza Asociatia Brokerilor ca incearca sa retina membrii cu forta

HTI Valori Mobiliare acuza Asociatia Brokerilor ca incearca sa retina membrii cu forta. La sfarsitul lunii octombrie, societatea HTI Valori Mobiliare impreuna cu societatea de servicii de investitii financiare Broker Cluj si-au anuntat intentia de a parasi Asociatia Brokerilor.

Reprezentantii celor doua institutii acuza Asociatia Brokerilor ca nu respecta principiul egalitatii intre membri, intrucat fiecare dispune de un singur vot, desi cotizatia difera in functie de volumul de activitate. "Asociatia incearca sa foloseasca forta abuziv si sa impiedice membrii sa plece din asociatie. Motivul invocat, de a solicita retragerea cu 6 luni inainte de sfarsitul anului, are ca scop fortarea membrilor care vor sa se retraga sa mai plateasca aproximativ un an cotizatii", precizeaza comunicatul HTI Valori Mobiliare.

HTI Valori Mobiliare si SSIF Broker si-au anuntat intentia de a parasi Asociatia Brokerilor de la 1 noiembrie, si cereau cotizatii anuale egale indiferent de cifra de afaceri. Acestia au mai declarat ca, in schimbul cotizatiei, membrii nu primesc nicio facilitate din partea Asociatiei Brokerilor.

SSIF Broker si HTI, chemate luni la discutii

Conform comunicatului HTI, Asociatia nu a solutionat cererea, invocand o prevedere potrivit careia solicitarea trebuia depusa cu cel putin sase luni inainte de sfarsitul anului. "Am primit o notificare de la Asociatia Brokerilor in care se mentioneaza ca in Consiliul Director al Asociatiei Brokerilor s-a luat in discutie cererea noastra de retragere si aceasta nu poate fi solutionata intrucat nu a fost depusa cu 6 luni inainte de sfarsitul anului, motiv pentru care ne invita la discutii", a declarat, in comunicat, Cristina Nicolescu, director general al HTI Valori Mobiliare.

"Am constatat ca statutul Asociatiei este conceput in detrimentul membrilor ingradindu-le dreptul la libera asociere, in timp ce principiul fundamental de egalitate a membrilor nu este respectat. Statutul nu prevede necesitatea obtinerii aprobarii Consiliului Director in cazul unei cereri de retragere a unui membru", mai precizeaza comunicatul HTI.
In plus, in comunicat HTI reafirma pozitia sa de a parasi Asociatia indiferent de presiunile exercitate de catre aceasta.

Broker accepta ca solutie reconsiderarea calculului cotizatiei

"Luni suntem chemati sa purtam discutii cu cei din Asociatia Brokerilor. Solutia acceptata de SSIF Broker va fi reconsiderarea modului de calcul al cotizatiei. Actionarii nu sunt de acord sa plateasca o suma atat de mare pentru nimic. Cotizam in mod inegal si beneficiem in mod egal de nimic", a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker. Totodata acesta a mentionat ca nu poate fi oprit in intentia de a parasi Asociatia. "Nu cer aprobare sa ies din Asociatie. Este dreptul nostru sa putem iesi dintr-o asociatie cand nu ne mai convin conditiile", precizeaza Prunea.

Reprezentantul singurei societati de intermediere bursiera listata la BVB a declarat si ca societatea intentioneaza in perioada urmatoare sa fuzioneze. "Exista un plan de fuziune cu mai multe societati. In acest moment inca nu putem oferi detalii, insa aceasta fuziune ar putea fi chiar cu HTI Valori Mobiliare", a spus Prunea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.