Comisia de privatizare a CEC, reunita miercuri, nu a stabilit nici un termen pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite, contractul de privatizare urmand a fi modificat in Guvern, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul Comisiei.

Conform surselor citate, Guvernul va discuta, in sedinta de saptamana viitoare, un memorandum pentru modificarea contractului de privatirea a CEC.

"Este vorba de o decizie politica legata de posibilitatea ca viitorul castigator sa apeleze la o fuziune cu filialele din Romania, ceea ce face problematica cota de 25% a statului roman la CEC dupa vanzare", au precizat sursele citate.

Citeste si:

Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria si National Bank of Greece, a fost 31 august.

Potrivit ministrul finantelor si presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, termenul de depunere a ofertelor nu va depasi sfarsitul lunii octombrie.Ulterior, termenul a fost amanat, dupa ce cei doi investitori interesati de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a finalizat, in septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, iar Comisia este asteptata sa le trimita celor doi investitori termenii de depunere a ofertelor financiare imbunatatite.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.