Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, privatizarea operatorului aerian nu este o "prioritate imediata"
Profitul de trei milioane de dolari inregistrat de Tarom anul trecut se situeaza la un nivel care acum nu plaseaza compania in pozitia de "partener interesant" de preluat, a declarat, vineri, agentiei Mediafax, directorul general al operatorului de transport aerian, Gabriel Dumitrescu. El a adaugat ca privatizarea poate incepe numai dupa efectuarea, de catre o firma independenta, a unui audit prin care sa fie evaluate performantele economice ale companiei, insa o decizie privind initierea procesului de privatizare nu a fost inca luata.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, ca privatizarea companiei nu este o "prioritate imediata" pentru institutia pe care o conduce, mai ales pentru ca exista exemple de privatizari mai putin reusite in regiune. Berceanu a aratat ca autoritatile ungare au esuat in incercarea de a privatiza Malev, companie scoasa in mai multe randuri la licitatie, iar Guvernul de la Sofia regreta ca a vandut Balkan Air.
In luna martie, fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, aprecia ca Tarom ar trebui privatizata, dar nu inainte de a fi restructurata. O prima incercare de privatizare a avut loc in anul 2000, insa au lipsit ofertantii. Guvernul a propus, printr-un proiect de lege aprobat miercuri, ca investitorii straini sa nu mai fie limitati la o participatie de cel mult 49% din actiunile Tarom, iar statul nu va mai trebui sa detina minimum 33,4% din titluri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.