Cand vine vorba de hoteluri, a avea multe in portofoliu nu iti asigura intotdeauna reusita

Ce au in comun SIF Transilvania si compania Continental Hotels? La prima vedere, prea putine. In fapt, SIF Transilvania intentioneaza sa devina un actor important intr-un domeniu in care Continental deja joaca in liga profesionista: hotelurile. Cu 63 de hoteluri in portofoliu (dintre care ultima achizitie este Orizont din Predeal), SIF Transilvania este, cu siguranta, cel mai important proprietar de unitati de cazare din Romania. Societatea de Investitii detine camere cotate intre una si cinci stele, "perla coroanei" fiind hotelul de lux Aro Palace din Brasov. Chiar si asa, cifra de afaceri, cumulata pe cele peste 60 de unitati, toate functionale, a fost de doar 42,5 milioane de euro in 2005. Pentru comparatie, hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucuresti a avut singur afaceri de 34 milioane de euro.

La polul opus, lantul Continental a avansat repede: a facut un parteneriat cu Accor, in urma caruia Continental investeste in unitati, iar Accor le opereaza sub contract de management. Compania, care detine unitati intre trei si cinci stele, a avut anul trecut afaceri de circa 19 milioane de euro si se asteapta sa depaseasca pragul de 23 milioane de euro in 2006.

Reteta SIF Transilvania - specializarea pe balnEoclimaterice

"SIF Transilvania vrea sa creeze cel mai mare lant hotelier pe segmentul balneoclimateric din aceasta parte a Europei", a declarat, pentru Adevarul, Dan Gaman, director de marketing al Transilvania Travel, turoperatorul detinut de SIF Transilvania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.