Dupa cel mai slab sezon pentru litoralul romanesc, zona este inca o tinta interesanta pentru business

Cel mai important segment al turismului romanesc, litoralul, a fost puternic afectat anul acesta de scandalul plajelor, al gripei aviare, dar si de promovarea intensa a Bulgariei ca destinatie turistica la nivel local. Astfel, turismul romanesc a inregistrat cel mai slab an de dupa '89. Cu toate acestea, jucatorii din piata de profil au facut miscari importante anul acesta si anunta altele in viitorul apropiat. Totusi, se pare ca lanturile hoteliere internationale sunt rezervate cand vine vorba de afilierea unitatilor de pe litoral, astfel ca doar doua hoteluri romanesti functioneaza in prezent sub branduri cunoscute si in strainatate.

La mijlocul lunii august, in plin sezon, Viorel Paunescu, care detine hotelul de cinci stele, din Capitala, Intercontinental, a vandut unitatea emblematica pentru cea mai luxoasa statiune a litoralului romanesc. Astfel, hotelul de cinci stele Rex din Mamaia a fost preluat, in urma unei tranzactii de 10 milioane de euro, de familia Adamescu, care controleaza, printre altele, Unirea Shopping Center si compania de asigurari Astra.

Cu toate ca a inregistrat un sezon sub asteptari, hotelul de patru stele Best Western Savoy vizeaza sa isi dubleze capacitatea de cazare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.