Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast Immobilien Anlagen va investi 180 milioane de euro pentru constructia a 2.000 de apartamente in patru tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, a anuntat compania

"Constructia celor 2.000 de locuinte este primul pas din campania de investitii pe care am inceput-o pe piata rezidentiala din Europa Centrala si de Est", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.
Karl Petrikovics, presedintele Immoeast, a declarat ca, in afara acestor proiecte, compania negociaza un numar important de alte proiecte.

Immoeast nu va functiona ca un investitor pe termen lung pe segmentul rezidential, astfel ca proiectele vor fi construite in cooperare cu dezvoltatori locali si vor fi vandute ca apartamente separate. "Randamentul investitiilor va fi peste 20%", a spus Petrikovics.

Compania estimeaza ca pe termen mediu piata rezidentiala din regiune are un potential mai ridicat decat celelalte segmente imobiliare, pe fondul cresterii veniturilor populatiei din Europa Centrala si de Est.`Immoeast detine 114 proprietati in Europa Centrala, majoritatea fiind localizate in Ungaria, Cehia si Slovacia, dar si in Polonia, Romania, Estonia si Rusia.

In Romania, compania detine mai multe imobile de birouri in Bucuresti, respectiv Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park, Otopeni Logistics, Bucharest Global Business Center.
De asemenea, Immoeast detine in Constanta proiectul de retail Harbourside.

Immoeast a anuntat recent ca a achizitionat, pentru aproximativ 400 milioane de euro, un pachet de 25% din actiunile TriGranit din Ungaria, care intentioneaza sa realizeze proiectul Esplanada din Bucuresti.
Compania austriaca a lansat in luna mai a acestui an o emisiune de actiuni in valoare de aproximativ 2,9 miliarde de euro, pentru a obtine finantarea necesara achizitiei de noi proprietati in Europa Centrala.

TriGranit a fost infiintata in 1997, dezvoltand pana in prezent proiecte imobiliare de circa doua miliarde de euro in state precum Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia si Croatia.

Compania va realiza, in baza unui memorandum incheiat cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, proiectul Esplanada din Bucuresti, cu o valoare estimata intre 800 milioane de euro si un miliard de euro, care va cuprinde spatii cu o suprafata desfasurata de 800.000 de metri patrati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.