Nova Bank si-a platit toate restantele fata de bugetele statului, este la zi cu rezerva curenta si cu lichiditatile, trebuie sa-si maresca fondurile proprii si urma sa-si majoreze capitalul pana la 10 septembrie, a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul general al Nova Bank, Marcela Vasilescu

"Pe 7 august am trimis o scrisoare prim-viceguvernatorului bancii centrale, Florin Georgescu, si clientilor bancii prin care i-am informat ca am platit toate restantele, inclusiv fondurile locale si impozitele pe cladiri, si ca suntem la zi si cu rezerva curenta si cu lichiditatile. Au mai ramas fondurile si speram ca, pana pe 10 septembrie, sa majoram si capitalul. In contul BNR sunt peste zece miliarde lei vechi", a declarat pentru NewsIn, directorul general al Nova Bank, Marcela Vasilescu.

"Eu am fost numita in functia de director general al bancii pe 27 ianuarie 2005, ulterior banca a intrat in regim special. La acea data, Nova Bank avea multe restante din perioada anterioara numirii mele. Am incercat sa "ridic" banca, dar a fost foarte greu in conditiile in care nu aveam posibilitatea sa creez venituri, ca urmare a limitarilor impuse de regimul special si trebuia sa ne bazam doar pe capitalul social. Banca a functionat tot timpul cu restrictii si e dificil sa functionezi numai cu capitalul social," a explicat Vasilescu.

Potrivit autoritatii fiscale, Nova Bank avea datorii catre diversele bugete ale statului, la finalul lunii iunie, de aproape un milion de lei (peste 936.000 lei), suma echivalenta cu peste 262.000 euro.

Restantele fata de bugetul de stat se ridicau la 116.670 lei (32,693 euro), la data de 30 iunie 2006, potrivit informatiilor afisate pe pagina de internet a Fiscului, care se actualizeaza trimestrial.

Obligatiile restante la bugetul asigurarilor sociale de stat ale Nova Bank, dupa primul semestru al acestui an, erau de 515.665 lei (144.500 euro). Obligatiile restante la bugetul asigurarilor pentru somaj ale bancii se ridicau la 79.829 lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.