Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, a fost pusa ieri sub invinuire in dosarul "Rompetrol". Aceasta a fost audiata de procurorii DIICOT, iar la finalul declaratiilor i s-a adus la cunostiinta ca impotriva ei s-a inceput urmarirea penala in dosarul Rompetrol. Invinuirile care i se aduc acesteia sunt: favorizarea infractorului, fals intelectual si aderare sau sprijinire a unui grup infractional de crima organizata, a adaugat Biroul de presa.

In acest dosar, anchetatorii au mai pus sub acuzare si alti angajati ai CNVM. Este vorba despre Paul Miclaus, vicepresedinte al CNVM, si Victor Eros, comisar in cadrul aceleasi institutii. Cei doi sunt acuzati de favorizarea infractorului si de aderare la un grup infractional organizat. In acelasi dosar, conducerea Rompetrol, formata din Dinu Patriciu, Richard Colin Hart si Phillip Stephenson, este acuzata de manipularea bursei de capital in aprilie 2004.

In acelasi dosar presedintele Rompetrol Dinu Patriciu a cerut, ieri, finalizarea urmaririi penale, in conditiile in care anchetatorii au stabilit deja graficul prezentarii materialului probator. Mentionam ca in acest dosar sunt puse sub invinuire 19 persoane, cauza fiind disjunsa. Procurorii au anuntat ca partea privind manipularea pietei bursiere urmeaza sa ajunga in instanta luna viitoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.