Zona de nord a capitalei, cotata ca zona de lux, datorita multiplelor facilitati oferite, a investitiilor foarte mari efectuate si a potentialului de dezvoltare in continuare, a cunoscut in ultimii 5-6 ani o dezvoltare intensa ceea ce a condus si la o crestere majora a preturilor locuintelor din aceasta zona, anunta specialistii DTZ Echinox.

In ultimii 2 ani insa, atentia investitorilor medii si mari s-a indreptat catre piata locuintelor pentru clasa de mijloc. In acest sens, in prezent sunt anuntate sau deja au fost demarate proiecte in cartierele semicentrale ale Bucurestiului precum: Colentina, Drumul Taberei, Grozavesti, Titan, Vitan, Vacaresti, etc. Majoritatea acestor locatii sunt reprezentate de foste fabrici si intreprinderi de stat dezactivate si au fost alese de catre developeri datorita accesului rapid catre zona centrala a orasului si a loturilor mari de teren disponibile.

Dezvoltarea rezidentiala dintr-o anumita zona se efectueaza treptat si este puternic influentata de existenta unor facilitati precum: centre comerciale, parcuri, lacuri, zone de agrement, scoli, spitale, drumuri si cai de acces in interiorul si in afara localitatii. In momentul in care acestea nu exista, developerul unui complex de blocuri de apartamente va trebui sa puna la dispozitie si astfel de facilitati care constituie o conditie pentru orice client in momentul achizitionarii unui apartament. Pentru zona Bucurestiului, zona de vest si est au fost preferate in defavoarea zonei de sud datorita orientarii si deschiderii catre alte centre urbane importante (Pitesti, Constanta) si a facilitatilor create in acest sens.

Clasa de mijloc careia I se adreseaza aceste proiecte este reprezentata de personalul cu pozitii de middle management din banci si companii internationale, micii antreprenori si investitori, care dispun de un venit lunar de cca 2,500 Euro.

"In urmatorii ani, noile locuinte din cadrul complexurilor rezidentiale situate in cartiere semicentrale vor reprezenta o alternativa la locuintele din vechile blocuri comuniste si vor castiga teren in defavoarea acestora datorita multiplelor facilitati pe care le pun la dispozitia proprietarilor acestor tipuri de apartamente," declara Claudia Dascalescu, Senior Consultant in cadrul departamentului Rezidential al DTZ Echinox.

In acest sens, odata cu finalizarea noilor proiecte, specialistul DTZ Echinox preconizeaza o scadere a preturilor apartamentelor din vechile blocuri comuniste si o usoara crestere a preturilor apartamentelor din cadrul noilor complexuri rezidentiale.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.