Romania ocupa locul 14 in lume in clasamentul destinatiilor preferate de companiile straine pentru externalizarea anumitor activitati, potrivit unui studiu realizat de Economist Intelligence Unit, divizie a Grupului The Economist, in colaborare cu Oracle si Dimension Data.

Cu un scor de 7,08 puncte, Romania este devansata la cateva sutimi de Bulgaria si Slovacia. Studiul a inclus 60 de tari si a fost realizat pe baza informatiilor furnizate de 500 de manageri, din 75 de tari.

Cel mai bun punctaj acordat Romaniei a fost de 9,49, la categoria "Costuri cu forta de munca". Cele mai reduse costuri cu forta de munca sunt in Nigeria, care a primit 10 puncte la acest capitol, urmata de Indonezia, cu 9,91 puncte si Pakistan - 9,84 puncte. Romania a primit 8,35 puncte la capitolul "Apropiere geografica" si cate 7,2 puncte pentru "Stabilitate macroeconomica" si "Riscul politic si de securitate". Cele mai slabe punctaje au fost inregistrate la sectiunile "Infrastructura" - 4,6 puncte si la categoria "Pregatirea si disponibilitatea fortei de munca" - 5,55 puncte. Cadrul legislativ a fost notat cu 5,75 puncte, cel fiscal cu 6,5 puncte, iar reglementarile in domeniul muncii cu 6 puncte. Romania a devansat Bulgaria la categoriile "Regim fiscal" si "Pregatirea si disponibilitatea fortei de munca". Clasamentul global este dominat de tarile din Asia, care ocupa sase din primele 10 pozitii. India se situeaza pe primul loc, cu 7,76 puncte, avand costuri foarte reduse cu forta de munca, un grad ridicat de pregatire a absolventilor, precum si un sistem legislativ bine dezvoltat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.