Anuntul presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, potrivit caruia vrea sa vinda un pachet de actiuni intre 10 si 35% a produs ceva agitatie, ieri, pe piata de capital

Actiunile Rompetrol au fost obiectul a 279 de tranzactii, variatia de pret fiind de 2,11%. Au fost tranzactionate peste 25 milioane de actiuni, la o valoare totala de peste 1,8 milioane lei vechi. Cea mai mica oferta de pret a fost de 720 de lei, iar cea mai mare de 739 lei vechi, titlurile Rompetrol inchizind la 729 de lei vechi. Sa spunem ca Dinu Patriciu a confirmat, pentru Ziarul Financiar, faptul ca vrea sa vinda o parte din actiunile Rompetrol, dat fiind ca are nevoie de finantare pentru planurile de expansiune.

"Nu ne gindim la cedarea pachetului majoritar, ci probabil intre 10 si 35% din actiunile The Rompetrol Group. Nu am nicio preferinta in ceea ce priveste categoriile de investitori, strategici sau fonduri de investitii, sint deschis la toate discutiile, cu o singura observatie. Un investitor minoritar ar trebui sa accepte viziunea de dezvoltare pe care ne-am propus-o", spune Patriciu.

El adauga ca aceasta tranzactie ar trebui sa se realizeze pina in anul 2008, cind vrea sa listeze compania pe o piata de capital externa.
Potrivit estimarilor de pe piata, 10-35% din Rompetrol inseamna circa 600-625 milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.