De la 1 ianuarie 2007, microintreprinderile vor fi impozitate cu 2% din cifra de afaceri, urmand ca din 2008 acest procent sa creasca la 2,5%, iar din 2009, la 3%. Prevederea nu se aplica microintreprinderilor care realizeaza venituri din consultanta si management. Acest amendament, votat ieri de deputatii din Comisia buget-finante, a fost acceptat de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, prezent la lucrari. Microintreprinderile care au optat pentru sistemul de impozitare a veniturilor si realizeaza venituri anuale de peste 100.000 de euro vor trece obligatoriu la sistemul de impunere asupra profitului, pentru toate veniturile si cheltuielile realizate in cursul anului fiscal, incepand cu 1 ianuarie al anului respectiv.

O veste buna si pentru cei care realizeaza venituri din activitati agricole, dupa ce deputatii din comisia amintita au luat decizia de amanare a acestui impozit, de 2%, pentru 1 ianuarie 2008.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.