Compania farmaceutica indiana Ranbaxy intentioneaza sa transforme operatiunile din Romania intr-un centru strategic pentru pietele din Europa si fostele state sovietice (CSI), a anuntat , la Bucuresti, intr-o conferinta de presa, presedintele companiei, Malvinder Singh.

Potrivit lui Malvinder Singh, Terapia-Ranbaxy isi propune sa devina, peste un an si jumatate, principalul jucator de pe piata romaneasca a medicamentelor.

Obiectivul companiei in ceea ce priveste extinderea portofoliului este de asemenea remarcabil. In urmatoarele 18 luni, Terapia-Ranbaxy isi propune sa lanseze 40 de produse noi, in categorii precum Cardiovascular, Musculo-Scheletal, Sistem Nervos Central, Antiinfec]ioase si Diabet.

Dupa preluarea companiei Terapia, Romania a devenit a treia piata ca marime pentru Ranbaxy si va aduce 7-10 la suta din veniturile companiei indiene la scara globala, a precizat Singh.

Ranbaxy Laboratories Limited a achizitionat in luna martie 2006 producatorul autohton de medicamente Terapia, valoarea tranzactiei fiind de 324 milioane dolari. Ranbaxy a preluat 96,7 la suta din actiunile Terapia, detinute de fondul de investitii Advent International. Compania indiana este printre primii zece producatori mondiali de produse farmaceutice generice.

Expertii sai sunt prezenti in 50 de tari, compania are fabrici in opt tari, iar produsele sale sunt livrate in 125 de state, 80 la suta din venituri provenind de pe pietele internationale si numai 20 la suta din India.

In ultimii cinci ani, producatorul indian a inregistrat rate de crestere de peste 20%, iar in 2007 va ajunge la venituri consolidate de doua miliarde dolari fata de numai un miliard de dolari in 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.