Inchirierea plajelor catre agenti economici, altii decat hotelierii care le-au administrat pana la sfarsitul anului trecut, continua sa dea peste cap activitatea de pe litoralul romanesc. Pe masura ce sezonul estival de varf se apropie, se constata ca plajele nu sunt inca amenajate, iar numarul turistilor straini care renunta la vacante este din ce in ce mai mare.

Pierderi lunare de 200.000 de euro

Mamaia este una dintre statiunile in care hotelierii inregistreaza pierderi semnificative, pe fondul anularii rezervarilor. "De la inceputul sezonului si pana in prezent, 50% din rezervari au fost anulate, majoritatea celor care au renuntat sa-si mai petreaca vacanta pe litoralul romanesc fiind turisti scandinavi si germani", ne-a declarat directorul de vanzari al Hotelului Riu din Mamaia, Catalina Brasoveanu.

Din primele estimari, pierderile se ridica la circa 200.000 de euro/luna, insa este de asteptat ca aceasta cifra sa creasca simtitor, numarul celor care renunta la rezervari mentinandu-se destul de ridicat. "Ne asteptam ca gradul de ocupare a hotelului sa scada pana la 0%. Zilnic primim telefoane din partea turistilor straini din Belgia, Franta, Italia, Elvetia care vor sa stie daca problema plajelor a fost rezolvata", a precizat Brasoveanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.