Supermarketurile romanesti situate in zona vestica a tarii se confrunta cu scaderi ale vanzarilor pe fondul afluxului de cetateni care aleg sa treaca granita la vecinii unguri pentru a-si face cumparaturile curente. Ungaria, tara membra a Uniunii Europene, ii imbie pe romani cu produse alimentare, electronice si electrocasnice de calitate superioara, la preturi de cateva ori mai mici decat la noi.
Lanturile de magazine unguresti, situate la circa 20 de kilometri fata de Nadlac, sunt luate cu asalt atat de persoane fizice care isi fac cumparaturile pentru casa, cat si de micii comercianti, care trec granita pentru a-si aproviziona magazinele din Arad.

Produse alimentare la jumatate de pret

Cristian Patruna, patronul unui supermarket din Nadlac, spune ca vanzarile au scazut, in conditiile in care tot mai multi romani pleaca la unguri pentru a se aproviziona. "La orice ne bat. De la produse alimentare, electronice si electrocasnice si pana la mancarea pentru animale. Preturile sunt la jumatate fata de Romania, iar calitatea este superioara celei de la noi", ne-a declarat Patruna.

Desi aprovizionarea propriului magazin o face din lanturile Metro sau Selgros, Patruna recunoaste ca lunar merge in Ungaria si isi face cumparaturile pentru casa. Singura sa speranta pentru redresarea vanzarilor sta in apropiata noastra integrare. "si ungurii au trecut prin ce trecem noi acum. Dupa integrare, preturile au scazut practic la jumatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.