Veniturile bugetare realizate in luna februarie 2006, au crescut cu 31 % fata de perioada similara din 2005, cifrandu-se la 6,8 miliarde lei, conform datelor centralizate de Directia de Evaluare a Veniturilor Bugetului General Consolidat, din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP). Incasarile la bugetul de stat s-au cifrat la 4,44 miliarde lei, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada din 2005. Incasarile din impozitul pe salarii a scazut cu 42%, cifrandu-se la doar 470.000 RON.

De asemenea, au crescut veniturile incasate la fondul unic de asigurari de sanatate - cu 23,16%, cele la bugetul asigurarilor sociale de stat - cu 12%,, precum si cele la bugetul asigurarilor pentru somaj - cu 3,49%. Sumele reprezinta incasari efective prin trezorerie si nu includ sumele inregistrate ca plati deductibile efectuate de catre agentii economici si retinute de acestia pentru concedii medicale, concedii pentru ingrijirea copilului si altele.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.