Google Inc., se pregateste sa ofere utilizatorilor sai posibilitatea de a stoca date online, realizand o copie a fisierelor din computerele personale. Anuntul nu a fost facut oficial, insa mai multe documente de prezentare ale Google au fost publicate din greseala pe Internet.

"Cu o capacitatea infinita de stocare, putem sa stocam toate fisierele utilizatorilor, inclusiv emailuri, istoricul accesarilor, poze etc, acestea fiind accesibile din orice loc", se arata in prezentarea oficiala a noului serviciu Google, citata de Reuters. Serviciul, care se va numi GDrive, va oferi posibilitate de stocare pentru "100% din informatiile utilizatorului", dupa cum se mai arata in prezentarea oficiala.

Oficialii Google nu au dorit sa faca vreun comentariu legat de GDrive, dar au recunoscut ca documentele care au aparut pe Internet sunt originale si ca au fost publicate din greseala. De asemenea, Google a sters varianta initiala a prezentarii, care "nu era destinata publicarii" dupa cum a declarat un purtator de cuvant al companiei americane, care a adaugat ca in acest moment Google nu are nimic de anuntat, dar ca "se lucreaza constant pentru imbunatatirea si inovarea unor noi produse destinate utilizatorilor Google".

Analistii considera ca acest nou produs va avea un mare succes in randul utilizatorilor Internetului, care sunt nemultumiti de viteza redusa a conexiunii si care nu mai au spatiu de stocare pe hard. De asemenea, noul serviciu va oferi accesibilitate maxima la fisierele personale, acestea putand sa fie accesate de oriunde, fara a fi nevoie sa utilizezi spatiul de stocare fizic (hardul). De asemenea, prin stocarea online a datelor, fiecare fisier va avea si o copie, nemaiexistand astfel riscul de pierdere a infoematiilor in cazul defectarii computerului personal.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.