HVB Bank Romania a aranjat refinantarea prin Bank Austria Creditanstalt a centrului Iulius Mall din Timisoara, cel mai mare compex comercial din zona de vest a tarii, prin acordarea unui imprumut pe o perioada de 10 ani, in valoare de 50 milioane EURO.

Iulius Mall este un proiect ambitios, singurul complex comercial de asemenea dimensiuni din zona Timis si a judetelor invecinate. Situat foarte aproape de centrul Timisoarei, Iulius Mall ofera aproximativ 30.000mp de suprafata inchiriabila. Complexul va gazdui 200 de magazine, restaurante, un supermarket, un patinoar, o sala de fitness si un cinema multiplex. Parcarea are o capacitate de peste 1500 de locuri. Realizarea proiectului a durat 18 luni.

Acest complex comercial este al doilea proiect de asemenea anvergura al omului de afaceri Iulian Dascalu - proprietarul singurului mall construit pana acum in zona Moldovei - Iulius Mall Iasi.

"Iulius Mall Timisoara reprezinta o etapa in dezvoltarea companiei Iulius Group, in cadrul strategiei corporative de realizare a unui lant national de shopping mall-uri. Ne bucura faptul ca in Romania segmentul de real estate este din ce in ce mai bine reprezentat prin pachete de finantare corespunzatoare si expertiza din partea specialistilor bancilor. Si intr-adevar, HVB Bank confirma acest fapt", a declarat Iulian Dascalu, Presedinte Iulius Group.

"HVB Bank are nu numai resursele necesare pentru a sustine proiecte de anvergura, dar si dorinta de a sprijini initiativele din acest domeniu de afaceri. Credem ca Iulius Mall se va dovedi o confirmare a potentialului mare de dezvoltare al pietei imobiliare din zona de vest a tarii. Si suntem mandri ca am putut contribui, din nou, printr-un credit flexibil, la realizarea unui proiect-reper, menit sa deschida drumuri", declara Dan Pascariu, Presedinte HVB Bank Romania.

HVB Bank este unul dintre liderii de pietei romanesti a finantarilor de real estate, ce si-a consolidat in mod constant pozitia atat prin flexibilitatea creditelor, cat si prin selectarea atenta a clientilor sai. Finantator de proiecte distinse cu numeroase premii, HVB Bank este consecventa in strategia sa de a sprijini in continuare dezvoltarea pietei imobiliare din Romania, prin acordarea de finantari pe termen lung, in conditii avantajoase. Experienta, precum si abordarea inovativa a finantarilor imobiliare ofera bancii capacitatea unica de a le asigura clientilor sai solutii ajustate in functie de nevoile si asteptarile acestora.

La finalul lunii august, BA-CA si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,5 miliarde EUR, cu 81 de unitati, peste 760.000 de clienti si o cota de piata de aproximativ 8%. Din noiembrie, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de 770 miliarde EUR, la finalul lui iunie 2005, ºi cu o capitalizare de piaþa de 54 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanþi jucatori de pe piaþa europeana a serviciilor financiare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.