Un roman genereaza anual aproape 400 de kilograme de deseuri ceea ce inseamna ca la nivel national, impreuna, generam peste 8 milioane de TONE de deseuri.

Reciclarea selectiva nu inseamna (nici pe departe) doar respect pentru natura si o activitate de bun simt pentru o tara ce are pretentii de recunoastere la nivel mondial. In fapt este un business foarte banos pentru unii, reprezinta obligatii nationale impuse de Uniunea Europeana, o increngatura de organizatii de stat, firme private si ONG-uri, toate cu scopuri, deziderate si declaratii (uneori) radical diferite, scrie Wall-Street.ro.

Studiu: cati romani au auzit de reciclarea selectiva

Daca in 2005-2006 romanii nu stiau nimic despre colectarea selectiva a deseurilor in tara, cel mai recent studiu (Romnibus, decembrie 2011) arata ca, la finalul anului 2011, peste 80% din populatie a auzit de colectarea selectiva a deseurilor in scopul reciclarii. Aproximativ 45% dintre romani au posibilitatea de a depune separat deseurile in propria localitate, iar 30% din acestia separa efectiv deseurile de ambalaje de restul deseurilor.

Dar au si acces la containere?

Eco-Rom Ambalaje dispune in Bucuresti de 1.350 de containere colorate (“clopote” – n.r.) pentru reciclarea selectiva in Sectoarele 1,2,3 si 6 si aditional in sectorul 6 un numar de 500 de case beneficiaza de reciclare prin saci colorati. Per total in sectoarele mai sus mentionate locuiesc aproximativ 1,35 milioane de locuitori, conform datelor demografice din 2009. Acest lucru inseamna ca sunt 1.000 de oameni per container.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.