Autoritatile romane vor notifica Comisia Europeana pana la 1 aprilie ca deficitul calculat al Romaniei a fost mai mic de 3% din PIB anul trecut.

Daca valorile preliminare ale executiei bugetare se confirma, in mai-iunie Ecofin ar putea adopta decizia finala de abrogare a deficitului excesiv, scrie MEDIAFAX.

"Daca valorile preliminare ale executiei bugetare pentru 2012 se vor confirma, autoritatile romane vor notifica pana la 1 aprilie, Comisiei Europene, faptul ca deficitul calculat a fost mai mic de 3% din PIB, cat si faptul ca va continua tendinta de reducere a deficitului structural", a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Catalin Doltu intr-un comunicat, dupa ce a participat la reuniunea Consiliului Ecofin, la Bruxelles.

Decizia Ecofin privind existenta deficitului excesiv in cazul Romaniei a fost adoptata in iulie 2009. Ea a fost determinata de faptul ca Romania inregistrase in 2008 un deficit de 5,4% din PIB.

In consecinta, Romania a trebuit sa adopte masuri severe de scadere a deficitului in domeniul salarizarii in sistemul public, schimbari in sistemul de pensii, precum si alte masuri menite sa reduca dezechilibrele majore reflectate inclusiv in deficiul contului curent extern, se arata in comunicatul MFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.