Federatia Patronatelor din Turism si Servicii sustine ca proiectul care prevede inchiderea, la ora 22.00, a unor terase va falimenta Centrul Istoric din Bucuresti si cere municipalitatii renuntarea la acest proiect si incurajarea turismului de divertisment din zona.

In opinia reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, proiectul municipalitatii prin care terasele din Centrul Istoric, "singurul obiectiv important al turismului de divertisment din Bucuresti" vor fi inchise la ora 22.00 "va falimenta Centrul Istoric".

"Propunerea reprezinta o intoarcere la comunism, cand restaurantele se inchideau exact la 22.00 pentru ca dusmanii poporului sa nu comploteze impotriva regimului. Turistii, fie romani, fie straini, nu sunt dusmanii Bucurestiului si ar trebui incurajati sa vina, sa stea si sa cheltuie cat mai mult in Centrul Istoric, nu sa fie izgoniti pentru ca s-a inchis programul", se arata intr-un comunicat de presa al FPTS, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, prin aprobarea regulamentului in forma actuala, incasarile din Centrul Istoric, "de circa 150 de milioane de euro anual", se vor reduce la un sfert, multe dintre planurile de dezvoltare si de renovare din zona putand sa fie anulate.

Reprezentantii FPTS cer municipalitatii renuntarea la proiectul privind regulamentul de organizare si functionare a teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric din Capitala, precizand ca operatorii economici nu vor putea achita chiriile doar "din activitatea de zi". Totodata, acestia solicita adoptarea unei "atitudini de incurajare a turismului de divertisment" din aceasta zona.

"Isi imagineaza cineva cum ar fi reactionat spaniolii care au cantat toata noaptea in Centrul Istoric cu ocazia Finalei Europa League din luna mai a anului trecut daca chelnerii i-ar fi trimis la culcare de cu seara pe motiv de inchidere a teraselor?", se mai arata in comunicat.

Citeste si: Proiect: Terasele din Centrul Vechi, inchise dupa ora 22:00


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.