Editia din acest an a Indexului libertatii economice acopera a doua jumatate a anului 2011 si prima jumatate a anului trecut si cuprinde 185 de state, a caror economie este analizat, prin prisma a 10 indicatori economici.

10. Statele Unite

Statele Unite ale Americii, cu un scor general de 76 in ceea ce priveste libertatea economica, a pierdut din nou teren si in 2013. Scorul general este cu 0,3 puncte mai mic decat anul trecut, cu scaderi in libertatea monetara, libertatea in afaceri, libertatea fortei de munca, precum si libertatea fiscala. SUA se situeaza pe a doua pozitie intre tarile din regiunea America de Nord, iar scorul sau genral ramane totusi cu mult deasupra mediilor regionale si globale, scrie Wall-Street.ro.

9. Danemarca

Scorul libertatii economice in Danemarca este de 76,1, ceea ce face situeaza economia tarii nordice pe locul noua in Indicele pe 2013. Scorul general este in esenta similar cu anul trecut, cu imbunatatiri modeste in gestionarea cheltuielilor publice si libertatea in fata coruptiei, contrabalansat de declinul in ceea ce priveste munca si libertatea investitionala. In urma Elvetiei, Danemarca este pe locul 2 intre alte 43 de tari din regiunea Europei.

8. Mauritius

Scorul libertatii economice in Mauritius este de 76,9 si se situeaza pe locul 8 in Indicele pe 2013. Scorul general este in esenta acelasi ca anul trecut, cu imbunatatiri in domeniul drepturilor de proprietate si libertatea muncii, contrabalansat de declinul in libertatea fata de coruptie si libertatea monetara. Cu toate acestea, Mauritius se afla pe prima pozitie intre alte 46 de tari din regiunea sub-sahariana a Africii.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.