ING Bank Romania va acorda credite cu garantie ipotecara pentru populatie doar in lei, de la 1 ianuarie 2013, luand in considerare riscul aferent contractarii unui imprumut in valuta in timp ce veniturile sunt obtinute in moneda nationala.

De asemenea, banca a avut in vedere implementarea unui regulament BNR din 2011 prin care a fost restrictionata creditarea in valuta pentru populatie.

ING Bank Romania a inceput sa ia masuri pentru stimularea creditarii in lei inca din 2011. In urma ajustarii ofertei, volumul vanzarilor de credite in lei a crescut semnificativ. Astfel, din ianuarie 2012 pana in prezent, vanzarile ING de credite in lei au crescut cu 38% fata de cele in euro.

"Un credit in lei este o alegere buna pentru ca nu are riscul asociat fluctuatiilor valutare. Inca din 2011, ne-am indreptat atentia catre creditele in lei si am dezvoltat produse competitive in moneda locala, iar retragerea creditelor in euro vine ca o continuare fireasca a acestei strategii si in acord cu tendinta pietei", a declarat Maria Cristina Matei, director executiv ING Retail Banking, citata de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.