Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, scrie MEDIAFAX.

Registrul va fi infiintat pentru a monitoriza activitatea producatorilor alimentari, pentru a putea avea acces la statistici si pentru a cunoaste ce alimente se produc si in ce cantitati. Inscrierea in registru este gratuita.

Proiectul a fost lansat in urma cu trei ani, dar intre timp a suferit mai multe modificari. Cea mai importanta este eliminarea obligativitatii producatorului de a inscrie in registru si reteta produselor.

Intrebati daca importatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie in registru, reprezentantii MADR spun ca au uitat sa-i mentioneze in proiectul de act normativ.

"Daca puneati aceasta intrebare in urma cu cateva saptamani, acum ar fi aparut si ei in proiectul de act normativ. Am omis. Am uitat sa ne referim si la ei in proiect. La o prima modificare a proiectului o sa-i introducem si pe ei", a declarat Iuliu Malos, director in cadrul Directiei Generale de Industrie Alimentara.

Fructele, legumele si carnea din import se vand in magazine si piete cu preturi de doua, trei si chiar zece ori mai mari decat cele cu care intra in tara, iar in unele cazuri cumparatorul plateste pentru un produs alimentar si de 15-20 de ori mai mult fata de valoarea de import.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.