Cei mai bogati 100 de oameni ai planetei au pierdut in aceasta saptamana 26,1 miliarde de dolari, din cauza declinului burselor provocat de temerile legate de posibila intrare in vigoare a "varfului fiscal" in SUA,

Un alt motiv al temerilor de pe pietele de capital este criza datoriilor din Europa, relateaza Bloomberg.

Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a pierdut 1,8 miliarde de dolari, dupa ce actiunile celui mai mare producator de software au coborat cu 8% intr-o saptamana.

Microsoft l-a inlocuit miercuri pe seful diviziei Windows, Steven Sinofsky, la mai putin de o luna dupa lansarea Windows 8.

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om al planetei, are o avere de 60,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

"Investitorii au fost ingropati de stiri. Toate companiile cu prezenta internationala au fost lovite", a declarat Jack Ablin, director pentru investitii la compania BMO Harris Private Bank in Chicago, cu active de circa 60 de miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Indicele Standard&Poor’s 500 a scazut cu 4,8% de la realegerea presedintelui Barack Obama. Acesta s-a intalnit vineri cu liderii din Congres pentru a discuta despre "varful fiscal", plan in valoare de 607 miliarde de dolari care consta in majorari de taxe si reduceri ale cheltuielilor publice care va intra automat in vigoare la 1 ianuarie daca negocierile pentru taierea deficitului bugetar vor esua.

In zona euro, economia s-a contractat cu 0,1% in trimestrul al treilea, reintrand in recesiune pentru a doua oara in patru ani, potrivit datelor Eurostat publicate joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.