Deficitul bugetului general consolidat va scadea anul viitor la 1,7% din PIB, de la 2,2% din PIB cat este programat pentru 2012, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Liviu Voinea.

"In 2012 Romania a continuat procesul de ajustare fiscala inceput in 2010. Nu cred ca sunt multe tari care pot sa se laude cu asemenea rezultate. Vom continua ajustarea si anul viitor, cand ne propunem o tinta de deficit de 1,7% din PIB (...) Scopul ramane consolidarea fiscala, dar cu mijloace diferite, fara a taia din salarii sau pensii, fara cresteri de TVA. Exista spatiu si resurse neutilizate si in sectorul public, si in cel privat", a spus Voinea, citat de MEDIAFAX.

Tinta de deficit pentru acest an este de 2,2% din PIB calculat in cash, iar potrivit strategiei fiscal bugetare 2013-2015, pentru anul viitor era programata o ajustare pana la 1,8% din PIB.

Executia bugetului general consolidat dupa primele zece luni s-a incheiat cu un deficit de 1,2% din PIB. In 2011, Romania a avut un deficit bugetar pe cash de 4,1% din PIB, dupa revizuirea datelor privind produsul intern brut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.