ING Asigurari de Viata a subscris, in primele noua luni, prime de 402,8 milioane de lei, in scadere cu 1,2% fata de septembrie 2011, iar profitul brut s-a injumatatit.

Castigul brut obtinut corespunde celui bugetat si asumat ca nivel de normalitate in contextul realitatilor economice actuale, reflectand investitiile importante realizate de ING pentru viitor, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

In perioada analizata, valoarea beneficiilor platite de ING pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane de lei, cu 47% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2011, scrie MEDIAFAX.

Trei sferturi din aceasta suma, respectiv 51,68 milioane de lei, a fost reprezentata de beneficii platite clienților pentru contracte ajunse la maturitate. Valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,3 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

"Portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni din 2012 este cu 4% mai mare fata de cel realizat in perioada similara din 2011, preferinta clientilor pentru produsele traditionale generand, pe ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011. 74% din numarul total de polite subscrise in ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip traditional, fata de 65% in acelasi interval din 2011", se arata in comunicat.

In portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni, nivelul mediu al sumei asigurate a fost de 49.294 lei, in urcare cu 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,58 fața de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

"La fel ca intreaga economie, industria de asigurari de viata se gaseste in 2012 intr-o zona de evolutie cel mult moderata, fiind marcata de volatilitatea pietelor financiare internationale si de presiunile inca existente asupra veniturilor, comportamentului de consum si capacitatii de economisire a populatiei. (...) Rezultatele obtinute confirma strategia noastra: numarul de contracte reziliate si rascumparate continua sa scada, marcand o diminuare cu 11% in ianuarie-septembrie 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut (...)", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.