Presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, Arin Stanescu, este de parere ca declansarea procedurii de insolventa este singura solutie in cazul Oltchim.

"In opinia mea, singura solutie pentru Oltchim este insolventa. Sa spunem ca este numit un administrator special. Administratorul special are cateva luni la dispozitie, dar el nu poate sa anuleze nimic si nu poate face ceea ce in termeni tehnici se numerste "hair cut", adica reducerea cheltuielilor. Nu are aceste atributii. De ce spun ca insolventa este singura solutie? Pentru ca numai un plan de reorganizare bine gandit poate salva Oltchimul. Acesta presupune sa evaluezi exact care este valoarea activelor societatii respective", a declarat Stanescu, potrivit realitatea.net.

De asemenea, presedintele UNPIR sustine ca insolventa este mai avantajoasa decat o procedura de administrare speciala.

"Se poate face chiar si o emisiune de actiuni fara sa te impiedice nimeni. Orice operatiune care se face in procedura insolventei nu este considerata ajutor de stat. De aceea, insolventa are mari avantaje fata de o procedura de administrare speciala. Guvernul va hotari cum crede ca e mai bine pentru ca are un cartof fierbinte cu care trebuie sa faca ceva", a mai adaugat Stanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.