Conform unui grafic realizat de publicatia The Economist, romanii trebuie sa munceasca doar opt minute pentru a castiga suficienti bani ca sa isi cumpere o sticla de jumatate de litru de bere.

Potrivit adevarul.ro, comparatia a fost facuta armonizand salariile pe ora de munca si preturile la bere din tarile incluse in grafic.

Dintre toate tarile incluse in statistica, doar americanii, cehii, germanii si olandezii muncesc mai putin decat romanii pentru a-si cumpara jumatate de litru de bere.

Angajatii din Statele Unite muncesc cinci minute pentru o sticla de bere, germanii si cehii - sase minute, iar olandezii - sapte minute.

Polonezii trebuie sa munceasca 12 minute pentru a castiga suficienti bani pentru a cumpara jumatate de litru de bere, italienii - 13 minute, in timp ce britanicii au nevoie de 14 minute pentru a "castiga" o sticla de bere.

Japonezii au parte de un salariu mare, dar si de bere mai scumpa. Acestia trebuie sa munceasca 16 minute pentru jumatate de litru de bere, brazilieni - 20 de minute, iar filipinezii - 37 de minute.

Indienii trebuie sa munceasca cel mai mult dintre toate tarile incluse in statistica, 54 minute pentru a se rasfata cu o bere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.