Cei cinci operatori care s-au inscris in licitatie din telecom vor avea de platit 682,1 milioane de euro.

ANCOM spune ca licitatia a fost un succes

Insa cei cinci operatori inscrisi in licitatie vor avea de platit 682,1 milioane de euro, suma cu aproximativ 50 de milioane de euro mai mica decat valoarea estimata de ANCOM in cazul in care s-ar fi vandut toate licentele la pretul de pornire, scrie Wall-Street.ro.

Spectrul scos la licitatie a fost foarte mult. Nu a existat in Europa sa se scoata atat de mult spectru. Faptul ca au venit operatorii, au licitat si au luat 85% din spectrul scos la licitatie inseamna ca au incredere in piata romaneasca si in potentialul ei. Faptul ca pentru 85% din spectrul scos s-a obtinut 94% din suma initiala prognozata daca se adjudeca tot spectrul, inseamna ca s-a licitat. Spectrul nu s-a adjudecat cu preturile de pornire”, a spus Marinescu cand a fost intrebat de presa de ce spune despre licitatie ca a fost un succes desi nu a fost obtinuta intreaga suma estimata.

In ultimele luni in piata de telecom au aparut diverse zvonuri despre faptul ca licitatia ar putea atrage noi operatori in Romania, insa singura aparitie surpriza a fost participarea 2K Telecom, un operator fondat de omul de afaceri Sebastian Ghita si care in prezent este detinut de fratele acestuia, Alexandru Ghita.

Cititi articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.