Modul de alocare a fondurilor europene pentru 2007-2013 este unul din factorii care explica gradul redus de absorbtie, de sub 10% in septembrie 2012.

"Exista decalaje foarte mari intre obiectivele initiale si rezultatele actuale. Este nevoie de o analiza serioasa in acest domeniu, pe care sa se bazeze negocierile pentru bugetul pana in 2020", a declarat Anca Balasu, sef dezvoltare produse Persoane Juridice la Volksbank Romania, scrie Wall-Street.ro.

Un exemplu il reprezinta fondurile din Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), unde autoritatile estimau in 2007 ca absorbtia va determina o crestere suplimentara a industrieri prelucratoare cu 38%. De asemenea, autoritatile estimau in 2007 ca sumele atrase din fonduri UE nerambursabile in exercitiul financiar 2007 - 2013 vor determina o crestere economica de 25% pana in 2020, din care mare parte se va concretiza in primii ani.

"Nu doar ca n-avem aceasta crestere, dar, in ansamblul ei, economia a scazut cu aproape 12% fata de 2007. Iar gradul de absorbtie sub 10% este de-a dreptul ingrijorator", afirma reprezentantul Volksbank.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.