Guvernatorul bancii centrale a Romaniei, Mugur Isarescu, in varsta de 60 de ani, ocupa aceasta functie de mai bine de 19 ani, ceea ce il face cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume, potrivit worldrecordacademy.com.

In calitate de guvernator, acesta a coodonat politica economica a Romaniei din 1990 incoace, fiind considerat de multi premierul "din umbra" al tarii, mai scrie sursa citata.

Multi specialisti sunt de parere ca echipei de la Banca Nationala ii revine meritul de a fi salvat economia de la un colaps similar celui prin care a trecut Bulgaria, scazand inflatia la un nivel de o singura cifra si introducand leul nou.

A fost premier al Romaniei intre decembrie 1999 si noiembrie 2000. Desi a ocupat aceasta functie un singur an, Isarescu este considerat cel care a pornit procesul reformelor in Romania. El a deschis in 1999 negocierile cu Uniunea Europeana, proces finalizat in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.