Proprietarii de locuinte care doresc sa isi asigure locuintele peste sumele obligatorii, de 10.000 de euro, respectiv 20.000 euro, nu vor mai fi obligati sa incheie doua polite, una obligatorie si una facultativa, ci una singura.

"Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) va implementa, in perioada urmatoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc sa isi asigure locuintele peste sumele minime prevazute in legislatia in vigoare.

Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite - obligatorie si facultativa -, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare
", a declarat intr-un comunicat directorul general al PAID, Aurelia Cristea, citat de stirileprotv.ro.

Asigurarea locuintelor prin doua polite a fost impusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu incepere de la 1 septembrie.

Polita obligatorie de asigurare a locuintelor (PAD) acopera trei riscuri de catastrofa naturala - cutremur, inundatii si alunecari de teren - pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, in functie de tipul constructiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.