Romania doreste sa vanda titluri de stat pe pietele externe in urmatoarele doua luni pentru a-si finanta deficitul bugetar.

FInantarea deficitului nu a avut succes in aceasta luna in trei emisiuni de titluri pe piata interna din cauza tensiunilor politice care au dus la o crestere a costurilor de finantare, transmite hotnews.ro.

Ministerul de Finante urmareste saptamanal pietele pentru a vinde obligatiuni denominate in euro in strainatate, a spus intr-un interviu telefonic pentru Bloomberg, ministrul adjunct al Finantelor, Enache Jiru.

Ministerul a respins toate ofertele pentru cele 200 de milioane de lei (56 milioane de dolari) in obligatiuni pe patru ani, pe care planuia sa le vanda joi.

"Cu o anumita marja de siguranta, pot spune ca vom emite sigur eurobonduri in urmatoarele doua luni. Monitorizam pietele saptamanal si discutam constant cu investitorii, al caror interes a inceput sa creasca", a mentionat Jiru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.