Autorul american de thriller James Patterson este scriitorul cu cele mai mari venituri in ultimul an, in valoare de 94 de milioane de dolari.

Patterson, in varsta de 65 de ani, a acumulat aceste venituri in urma publicarii a 14 titluri in 2011 - 2012.

Stephen King, clasat pe locul al doilea
in topul Forbes, a avut in ultimul an venituri de 39 de milioane de dolari, prin publicarea unui nou volum in seria de succes "Turnul intunecat", cel de-al optulea - "The Wind Through the Keyhole".

Pe pozitia a treia, se afla scriitoarea cu cel mai mare succes financiar - Janet Evanovich, autoare seriei de suspans "Stephanie Plum", despre o femeie vanator de recompense, ce cuprinde 18 romane, dar si proza scurta. Scriitoarea a avut, in ultimul an, venituri de 33 de milioane de dolari.

John Grisham, celebrul autor de thriller pe teme juridice, s-a clasat pe locul al patrulea, cu venituri de 26 de milioane de dolari. Romanul sau "Calico Joe", inspirat de lumea baseball-ului a aratat ca acesta poate scrie un bestseller abordand o alta tema.

Autorul de benzi desenate si carti pentru copii Jeff Kinney se afla pe locul al cincilea, cu venituri de 25 de milioane de dolari, dupa ce noul roman din seria " Jurnalul unui pusti/ Diary of a Wimpy Kid" - "Cabin Fever" - a fost cartea cel mai bine vanduta din 2011, in 3,3 milioane de exemplare, potrivit MEDIAFAX.

In top 10 al scriitorilor cu cele mai mari venituri inregistrate in ultimul an, se regasesc autoarele de romane de dragoste Nora Roberts si Danielle Steel, pe locurile 7 si 8, urmate de Suzanne Collins, autoarea trilogiei "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

Si autoarea seriei "Amurg/ Twilight" Stephenie Meyer figureaza in top, pe locul al 13-lea, avand in continuare venituri asigurate de succesul francizei cinematografice omonime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.