O noua greva generala "va fi inevitabila" in Spania daca Guvernul va mentine masurile de austeritate menite sa reduca deficitul public.

"Guvernul are in mainile sale mijloacele de a evita (aceasta greva). Nu renunt la greva intrucat societatea are dreptul la autoaparare. Daca Guvernul ne obliga, si mi-e teama ca este pe cale de a face acest lucru, va fi inevitabil ca aceasta sa se produca", a afirmat Igancio Fernandez Toxo, secretar general al CCOO, citat de un post de radio.

Apreciind ca unitatea sindicala este "absolut indispensabila", el a afirmat totodata ca sindicatul se va intalni cu alte organizatii sindicale si cu societatea civila "pentru a organiza o reactie ferma din partea cetatenilor".

Nemultumirea creste in Spania dupa anuntarea miercuri de catre seful Guvernului, Mariano Rajoy, a unei noi cure de austeritate de 65 de miliarde de euro care afecteaza intreaga societate, in special prin cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata, scrie MEDIAFAX.

De la anuntarea noului plan, functionarii si-au intensificat reuniunile. Acestia nu au agreat eliminarea primei de Craciun, reducerea numarului de zile libere (in afara sarbatorilor legale) dupa ce le-au fost reduse salariile cu 5 la suta in 2010 si inghetate ulterior.

O alta manifestatie a functionarilor, prin intermediul retelelor de socializare sub lozinca "graciasfuncionarios", era prevazuta pentru luni la Madrid. CCOO si UGT au anuntat la randul lor o zi de proteste pentru joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.