Business 24 Mai 2012 11:16
Sefa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Daniela Draghia, si-a dat demisia in urma unor diferente de opinie privind strategia de investitii prin fonduri europene pe coridorul IV paneuropean.

"Pe 23 mai mi-am depus demisia din functia de director general cu preluare de atributii al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi din Romania. Decizia a venit ca urmare a faptului ca, in acest moment, intre CNADNR si Ministerul Transporturilor nu mai exista o viziune comuna", indica Daniela Draghia intr-un comunicat.

Noua conducere a Ministerului Transporturilor doreste sa construiasca tronsonul de autostrada, parte a Coridorului IV Pan European, Sibiu – Pitesti, pe ruta Sibiu - Fagaras - Brasov - Comarnic – Ploiesti. In privinta acestui tronson, CNADNR va avea pe 27 iunie termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru revizuirea studiului de fezabilitate al tronsonului Sibiu – Pitesti, asa cum s-a stabilit prin regulamentul TENT – T privind orientarile Uniunii pentru dezvoltarea retelei Transeuropene de Transport, semnat la Varsovia in mai 1999 si revizuit in martie 2012.

Autostrada Sibiu-Pitesti este singurul tronson al Coridorului IV Paneuropean pentru care sursa de finantare nu a fost stabilita. Finantarea pentru acest tronson Sibiu-Pitesti este foarte dificila din cauza costurilor extrem de ridicate, estimate la circa 3 miliarde de euro. Celelalte tronsoane vor fi realizate cu fonduri europene. In prezent se lucreaza pe mai multe tronsoane din Coridorul IV: Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj si Deva-Orastie. In decembrie 2011 a fost dat in folosinta Arad-Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.