Prin Portul Constanta au trecut tone de marfuri "la negru", provocand o paguba in valoare de 100 de milioane de euro statului roman.

Cercetarile demarate de ofiterii de la Crima Organizata si procurorii DIICOT au scos la iveala faptul ca 12 cetateni turci au introdus in tara, prin Portul Constanta, legume si fructe pe care le vindeau prin diferite firme din Bucuresti si judetele Ilfov si Dambovita.

Anchetatorii au dezvaluit pentru evz.ro ca patronii turci au lucrat in sistem "suveica". Afaceristii din tara de pe malul Bosforului faceau tranzactii intre ei cu marfa sosita din import prin firme pe care le desfiintau, ulterior, pentru a se pierde urma banilor pe care trebuia sa ii plateasca catre stat.

"Sistemul de fraudare era bine pus la punct. Cetatenii turci infiintau firme fantoma sau pe care le desfiintau la scurt timp, iar prin intermediul acestora importau si comercializau marfa. (...) Acum i-am luat (pe turci n.r.) si urmeaza sa ii ducem la Constanta pentru audieri. Perchezitiile mai dureaza deoarece trebuie ridicati saci de documente", au precizat surse judiciare, pentru evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.