Facebook nu poate valora 75 de miliarde de dolari, cu atat mai putin 100 de miliarde de dolari, intrucat diferenta dintre capitalizare si veniturile anuale ar fi puternic disproportionata fata de alte mari companii din IT, precum Google sau Apple, potrivit Forbes.

La o evaluare de 75-100 de miliarde de dolari, actiunile Facebook ar putea fi cele mai bune candidate din acest an pentru speculatii financiare prin vanzare in lipsa, scrie revista americana, citata de MEDIAFAX.

Facebook a avut venituri de 3,7 miliarde de dolari, iar o capitalizare de 75 de miliarde de dolari ar insemna ca actiunile se tranzactioneaza la de 20 de ori veniturile.

Pentru a valora 75 de miliarde de dolari, Facebook ar trebui sa fie evaluata la de trei ori mai mult fata de alte companii IT cu dezvoltare puternica. Imposibil, scrie Forbes, intrucat este vorba de Apple, Google sau Amazon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.