Tara noastra a intrat in linia dreapta a cresterii economice constante. Pentru al treilea trimestru consecutiv, Romania a inregistrat un plus al Produsului Intern Brut. Conform primelor estimari, PIB in trimestrul II 2011 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu trimestrul I 2011 (date ajustate sezonier).

Fata de acelasi trimestru din anul 2010, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,4% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier, informeaza Institutul National de Statistica.

In semestrul I 2011, Produsul intern brut a crescut comparativ cu semestrul I 2010 cu 1,6%, pe serie bruta si cu 0,3% pe serie ajustata sezonier.


In primul trimestru, Produsul Intern Brut a urcat cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru din anul trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primul trimestru din 2010, sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.

Surse oficiale au declarat sambata ca Guvernul a revizuit in usoara scadere estimarea privind cresterea PIB in trimestrul al doilea fata de primul trimestru al anului, de la 0,3-0,4% cat anticipa initial la 0,2-0,3%, mizand insa pe o performanta mai buna in trimestrul III datorita productiei agricole, pentru a atinge tinta pe intregul an.

La sfarsitul lunii iulie, surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca Guvernul mizeaza pe o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3-0,4%, cifrele fiind discutate si cu oficialii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, in ultima misiune de evaluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.