Daca v-ati intrebat vreodata ce studii au sau ce facultati au terminat unii dintre cei mai cunoscuti sefi de companii din lume, raspunsul s-ar putea sa va ia prin surprindere.

Si asta pentru ca acestia si-au urmat pasiunea inca din copilarie, scoala ramanand undeva pe planul al doilea. Unii au ajuns pe bancile unor facultati renumite, dar nu le-au terminat niciodata, iar altii nici nu s-au obosit sa aplice. Astazi au atat de multi bani, incat dau si la altii. Si nu putini, ci miliarde. Iata mai jos o lista a celor mai cunoscuti CEO din lume, fara studii superioare, realizata de CNBC.

  • Steve Jobs, fondator si presedinte Apple, companie cu o valoare de piata de peste 362 de miliarde de dolari

Inca de mic a manifestat o pasiune pentru computere. Cand avea 12 ani, seful Apple l-a sunat pe Bill Hewlett, co-fondator al Hewlett-Packard, dupa ce i-a gasit numarul in cartea de telefoane, si i-a cerut niste piese pentru un aparat de masurat frecvente.

Hewlett i-a dat componentele de care avea nevoie si l-a angajat pe perioada vacantei de vara sa lucreze la linia de asamblare in firma lui. In aceasta perioada, Jobs s-a imprietenit cu Stephen Wozniak, cel care avea sa renunte in scurt timp la universitate, scrie MEDIAFAX.

Jobs s-a inscris si el la un colegiu dupa ce a terminat liceul, dar a renuntat ulterior la scoala. S-a reintalnit cu Wozniak, cei doi au renuntat la joburile pe care le aveau si au inceput sa asambleze un calculator in garajul lui Jobs. Si asa a inceput totul.

  • Bill Gates, co-fondator si presedinte Microsoft, cu o valoare de piata de peste 226 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg and Dustin Moskovitz nu sunt singurii tineri care au urmat pentru o scurta perioada si au parasit ulterior una dintre cele mai recunoscute universitati din lume, Harvard.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a intrat la Harvard in 1973. In primul an de facultate a creat BASIC, un limbaj de programare pentru primul minicomputer.

Citeste mai multe despre presedintii de companii care nu au absolvit facultatea pe www.incont.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.