Anton Kathrein, directorul general al companiei bavareze Kathrein a spus ca Romania este locul ideal pentru investitii deoarece prezinta niste avantaje clare: forta de munca competenta, ieftina, motivata si educata.

Compania bavareza Kathrein este considerata cel mai important producator de antene din Europa.

Kathrein a deschis in 2003 o unitate de productie pentru antene in Timisoara, care a avut o evolutie spectaculoasa: numarul angajatilor a crescut de la 25 in 2004, pana la aproximativ 150 in luna octombrie 2005, iar volumul productiei pentru antene de la 3.077 de bucati in 2003, cu o valoare de 1.604 milioane de euro, pana la 58.000 de bucati in 2005, cu o valoare estimata la 24.000 milioane de euro.

Compania a dezvoltat chiar un parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara, urmand ca acesta sa fie largit si sa includa si Universitatea din Resita.

Bavarezii isi propun deschiderea unei astfel de unitati de productie si in orasul Resita si sa se implice in proiectele care vor fi initiate in Romania pentru introducerea noilor tehnologii, precum wimax sau televiziunea digitala.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.