Discretie si caritate. Sub aceasta deviza stau activitatile a circa 10.000-20.000 de romani care se intalnesc regulat in unul din cluburile Rotary, Lions sau in lojile masonice din intreaga tara.

"Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice inalte in toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna intelegere”, se arata pe pagina de Internet a rotarienilor din Romania. Cea mai uzuala cale de a intra in unul din cluburile Rotary este recomandarea facuta de un alt membru.

"Se pune accent pe calitatile profesionale si morale ale celui care vrea sa intre in acest club, iar acestea trebuie sa fie deosebite. Odata recomandarea facuta, urmeaza o analiza a comitetului clubului. Dupa un interval de 30 de zile persoana respectiva este prezentata in cadrul clubului. Daca ceilalti membri nu se opun, aducand argumente temeinice, respectiva persoana poate deveni rotarian”, ne spune Radu Popescu, viitorul guvernator al districtului 2241, Romania si Republica Moldova, in 2012-2013. „Cotizatia se plateste semestrial si se ridica, anual, in cazul clubului din care fac parte, la 1.400 de lei”, precizeaza acesta.

  • „Pentru a dobandi calitatea de membru este importanta dorinta de a ii ajuta pe ceilalti”
Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.