Mircea Dinescu a anuntat ieri ca va infiinta un nou trust de presa, impreuna cu omul de afaceri Dinu Patriciu
Initiativa nu va afecta colaborarea poetului cu ziarul "Gandul", care, potrivit spuselor sale, "are inca nevoie de semnatura" sa. "Incepind din luna decembrie, vom demara proiectul noului trust, care, in afara de revistele "Aspirina saracului" si "Plai cu boi", pe care le vom relansa in ianuarie, va cuprinde o noua publicatie lunara, intitulata "Rom bogat, rom sarac". Publicatia se adreseaza romilor si va grupa in jurul ei intelectuali romani si romi", a precizat Dinescu.

Tot lunar, trustul va organiza evenimente culturale, al caror program va cuprinde conferinte sau muzica. "In plus, vom lansa un supliment literar al "Dilemei vechi", proiect la care va participa si Editura Humanitas. De asemenea, avem intentia sa sponsorizam "Romania literara", s-o ajutam sa-si mareasca tirajul, acoperind o parte din costurile abonamentelor si incercind sa convingem profesorii", a adaugat Dinescu. Directorul "Romaniei literare", Nicolae Manolescu, a confirmat cele declarate de Dinescu, aratind ca "nu vor avea loc schimbari in politica editoriala si in componenta echipei redactionale".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.