Aproape 21.700 de companii se aflau in 2010 in diverse stadii ale procedurii de insolventa, potrivit Coface Romania. Dintre acestea, 10.377 de firme se aflau in procedura generala de insolventa, 5.104 in procedura simplificata de insolventa, 5.482 in faliment, 702 in insolventa si 27 in reorganizare judiciara. Wall-Street.ro va prezinta un clasament al ndustriilor cu cele mai multe falimente.

  • Locul 10: Industria alimentara si a bauturilor

Numar total de falimente: 641

Coface Romania a realizat studiul privind evolutia numarului de falimente in Romania luand in calcul cazurile inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului in cursul anului 2010.

Coface mentioneaza ca prin denumirea generica de “falimente” au fost luate in considerare toate cazurile de insolventa inregistrate, si anume, companii pentru care s-a deschis o procedura de faliment (generala sau simplificata) sau aflate in reorganizare judiciara si firme pentru care a fost inchisa procedura de faliment.

  • Locul 9: Agricultura
Numar total de falimente: 668

Numarul total de cazuri de insolventa include atat cazurile deschise in 2010, cat si dosarele aflate in sold la 1 ianuarie 2010, provenind din anii anteriori si nesolutionate inca.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.