Societatea Hidroelectrica nu va fi privatizata, ci reorganizata, a afirmat ministrul economiei, Codrut Seres, citat de Mediafax.
"Nu vorbim de o privatizare, ci de o vanzare a unor active care costa Hidroelectrica foarte multi bani pentru intretinere. Este vorba, in prima faza, de microhidrocentrale, acele hidrocentrale care au puteri de pana in 10 MW. Deja anuntul public a fost lansat, iar in prima faza vor fi vandute trei astfel de lanturi de microhidrocentrale, incepand cu amenajarea de pe raul Doftana", a declarat Seres.

El a precizat ca Hidroelectrica este, in prezent, obiectul unui studiu efectuat cu bani de la Banca Mondiala, in vederea reorganizarii societatii. "Acest lucru inseamna separarea unor active care in momentul de fata nu sunt finalizate. Avem obiective incepute in anii 1985-1987 care nu sunt finalizate din lipsa de fonduri", a precizat Seres.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.